Index Ventures 2, San Francisco

For a major expansion to a highly creative venture capital firm's existing San Francisco office, Garcia Tamjidi focused on the capture of natural light through the introduction of a series of skylights. Public spaces like the entryway, cafe, and boardroom are arranged around these light wells, while elements and materials from the existing space have been seamlessly integrated, creating brand continuity as well as illumination-fueled intervention. In the vaulted hallway, a sculpture commissioned from Reuben Margolin produces a kinetic visual anchor.

Kendo, San Francisco

For the beauty brand incubator Kendo, based in downtown San Francisco, Garcia Tamjidi created long sinuous lines of desking, shelving and storage in contrast to meeting rooms finished in product brand colors and graphics. Organized around a central through-line of a velvet draped reception area, lobby and brightly lit cafe/meeting spaces, each detailed in sleek glossy black surfaces. The office, home to brands like Marc Jacobs Beauty and Ole Henriksen offers a visually arresting blend of outward facing and eye catching graphics and quieter, more reflective work oriented elements. 

Elastic, Mountain View

For an open source, search, and analytics firm based in Mountain View, Garcia Tamjidi designed engineering, sales, support, and presentation offices as part of a major rebranding. Organized around a series of meeting rooms, this fully transparent work environment uses pops of vibrant color to illuminate various styles of space - from formal meeting area to informal brainstorming den. A wall of glazing draws natural light into the open office, creating a sense of expansive brightness, while suspended sound baffles delineate more private spaces, create pockets of quieter areas for quiet reflection and head-down work. 

Campus Theater, San Francisco

For a high-profile tech company that needed a place for presentations, webcasts, broadcasts, and frequent all-hands meetings, Garcia Tamjidi created a three-hundred-seat theater, complete with overlapping fabric walls and a complex series of ceiling panels concealing an enormous matrix of speaker systems, microphones, and cameras. Major technology meets the human scale in the introduction of fully wired yet luxuriously tactile sycamore wood and rich leather seats, while a custom-built steel catwalk and light grid offer a theatrical element to the inspiring space. 

Private Residence 1, San Francisco

For a fast-paced couple whose favorite hobby is racing motorcycles (and setting world land speed records), Garcia Tamjidi designed a respite-providing private retreat. Working with what had been an uninspired two-bedroom, one-and-a-half-bath condominium, the designers stripped the floor plan of all but the most essential necessities. Concrete walls, pale wood floors, and white details throughout create a reflective and contemplative environment complete with retracting fabric scrims that offer the ultimate privacy. 

Elasticsearch, Los Altos

For the engineering, sales, and support teams working on Elasticsearch, one of open source, real-time search, and analytics engine company Elastic's three products, Garcia Tamjidi created a combination of fully transparent and fully private spaces, all in an open plan that maximizes the existing high ceilings and natural lighting. A centrally located and visible boardroom provides spatial and acoustic separation between the focused engineering teams and the active sales and support teams, while perimeter meeting rooms and casual breakout areas offer easy collaboration and moments of peaceful respite. 

Private Residence 2, San Francisco

For a 2500-square-foot apartment located in San Francisco's prestigious Nob Hill and featuring spectacular views of the Pacific-Union Club, Grace Cathedral, and the Masonic Center, Garcia Tamjidi created a soft and minimalist counterpoint to the apartment's traditional backdrop. Using subtle forms, warm materials, and understated finishes and colors, the designers produced an open and art gallery-like environment that draws in natural light, providing generous space for a significant and perfectly-placed art collection. 

Parker Foundation, San Francisco

For temporary office space for the Parker Foundation, Garcia Tamjidi undertook an adaptive reuse project in a San Francisco Presidio building, creating ethereal-yet-solid modernism out of subtle interventions: resurfacing walls and floors, installing simple drywall, adapting existing dividing walls to create conference rooms and offices, re-using track lighting, introducing thoughtful furniture solutions, and designing and producing built-in millwork.

Techshed, Foster City

For the Foster City headquarters of a home improvement-focused online marketplace, Garcia Tamjidi created an open and collaborative work enviornment balanced with private spaces for team meetings, private calls, meditation, and play. A punch of brand color appears on a massive wall and in orange bicycles and furnishings, while plywood sheds--a play on the company's name--house the quieter and more reflective spaces. A gated area with lockers encourages bicycle commuting and connects the office's interiors with the Bay Trail outside. 

Private Residence 3, San Francisco

For one of San Francisco's first warehouse loft conversions, Garcia Tamjidi created a living gallery space, capitalizing on the existing space's light-filled openness and sweeping expanse of display surfaces. An interior stair connecting the ground floor to the loft operates as an artistic focal point, and demarcates a transition from public art space to private residence. 

Ascent, Minneapolis

For a new private capital consulting division of US Bank, Garcia Tamjidi designed a highly flexible and supremely transparent environment built to support multiple forms of adviser-client and internal team collaboration. By combining front-of-house staging areas with back-of-house storage spaces, Garcia Tamjidi created an instantly mutable environment that can transform from presentation rooms to large private dining spaces to even larger event areas. The offices are sleek, crisply detailed, and fully wired for state-of-the-art global connectivity.